torstai 13. helmikuuta 2020

Matti Laine: Pelon liekit


Vihdoin sain uusimman Elias Vitikan edesottamuksista kertovan kirjan luettua. Elias Vitikka on entinen jääkiekkoilija, nykyinen kriminaali, joka haluaa kuvitella olevansa vain hiukan laittoman puolella touhuissaan. Elias pyörittää apuriensa kanssa Firmaa, joka varastaa kalliita veneitä myydäkseen ne sitten eteenpäin pimeillä markkinoilla. Aika uskomattoman tuntuinen bisnes pienessä Suomessa pyöriteltäväksi.

Eliaksen perhe-elämä Sonjan ja kahden lapsen kanssa kärsii selkeästi hänen hämäräbisneksistään. Samoin kärsii kaikkien hänen lähimmäistensä elämä. Elias ei vaikuta järin fiksulta tehdäkseen asialle jotakin, valitettavasti. Eliaksen touhuilua onkin aika tuskastuttavaa seurata. Kuin ihmeen kaupalla Elias selviää aina jaloilleen yhteenotoista niin muiden rikollisten kuin poliisienkin kanssa.

Pelon liekit on vauhdikas ja jännittävä kirja. Kirjan alun väkivaltakohtaus jäi vähän irralliseksi, enkä äkkiseltään osannut yhdistää sitä kirjan tapahtumiin. Se voi toki johtua siitäkin, että kirjan lukemiseen tuli välillä tauko.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti