lauantai 7. toukokuuta 2016

Kai Ekholm: Niiden kirjojen mukaan teidät on tuomittava

Tämä on ollut lainassa minulla pienen ikuisuuden. Nyt viimeinen palautuspäivä häämöttää, uusia ei enää voi. Plarasin vähän sillä mielellä, että jos en lukisikaan, vaan palauttaisin ja lainaisin joskus uudelleen. Plaratessa kirja näytti sekavalta, hajanaiselta. Emmin. Tartuin sitten kuitenkin ja aloin lukea. Ja voi, miten se veikään mukanaan.

Yhtenä keskeisenä tapahtumapaikkana on Kansalliskirjaston kupolisali. Kirjan kirjoittaja Kai Ekholm on itse Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitaja (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016030321209189_uu.shtml). Kirjat näyttelevätkin kirjassa keskeistä roolia. Kirjassa työskentelevää poliisia, juroa Reinikkaa, auttelevat yksityisetsivät Kalju ja Kihara. Mm. näiden typerien nimien vuoksi olin vähällä jättää kirjan lukematta.

Ekholm kirjoittaa hyvin ja luonnehtii henkilöitä taitavasti parilla siveltimenvedon tapaisella toteamuksella. Hahmoista on surullista erota kirjan loppuessa. Kalju, Kihara ja Reinikka ovat todella sympaattisia tyyppejä. Onneksi Kalju ja Kihara hääräävät myös Ekholmin uudessa romaanissa Tähtisilmä, jonka pistin juuri varaukseen kirjastosta. Tätä on saatava lukea lisää!

Kai Ekholm on aika mielenkiintoinen tyyppi myös. Googleta vaikka.

Kirja on tosi hyvä. Lukekaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti