tiistai 8. joulukuuta 2020

B. A. Paris: Suljettujen ovien takana

Kirjan alku on suorastaan piinaavan jännittävä: annetaan ymmärtää, että Gracen mies Jack pitää vaimoaan vankina kotona. Jännitys latistuu nopeasti, kun käy ilmi, että näin tosiaan on, mutta tilanne ei etene oikeastaan mihinkään suuntaan. Välillä takaumissa kerrotaan, mitä pariskunnan välillä aiemmin on tapahtunut. Kaikki on kuitenkin aika tasapaksun latteaa, eikä vie tarinaa eteenpäin. 

Lähinnä jäin ihmettelemään, miten tavattoman typerä nainen kirjan Grace onkaan, kun edes meni naimisiin Jackin kanssa. Epätoivoinenkin lie ollut. 

Kirjassa olisi ollut ainesta jännittävämpäänkin tarinaan. Tämä tarina kävi vain pitkäveteiseksi ennen loppuratkaisua. Mitä muuta voi odottaakaan kirjalta, jonka nimi jo paljastaa kaiken? 
2 kommenttia:

 1. Tämä oli mielestäni hyvä. Aika moni nainen on tänäkin päivänä naimisissa psykopaatin tai narsistin kanssa ja suljettujen ovien takana tapahtuu kaikenlaista ikävää.
  Iris Aroniemen Narsistin vuoristorata on yksi luetuimmista bloggauksista blogissani.
  Maria Jotuni on kirjoittanut samasta aiheestaa kirjassa Huojuva talo.
  Rosa Liksom Everstinnassa ja Annikki Kariniemi Erään avioliiton anatomia. Aiheesta löytyy todella runsaasti jopa omakohtaisia kirjoja.
  Ei ole helppoa lähteä psykopaatin tai narsistin vaikutuspiiristä, sillä vainoaminen jatkuu myös sen jälkeen.
  Siitä on kirjoittanut Riina-Maija Metso kirjassa Miksi se ei vain lähde?

  VastaaPoista
 2. Aloin tänään kuunnella tätä sun vinkistä. Hyyyyyi, ahdistavaa. Mutta siis viihdyttävällä tavalla. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista