keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Stephen Booth: Musta koira

Kirjan nimi on vertauskuvallinen, mikä ystävällisesti selitetään kirjan alkulehdellä. "Musta koira" on vanha, englannin murteissa esiintyvä sanonta, joka tarkoittaa alakuloa tai pahaa tuulta.

Tämä kirja aloittaa Stephen Boothin Peak District -sarjan, jonka tapahtumat sijoittuvat Pohjois-Englannin Derbyshireen. Nuoret poliisit Ben Cooper ja Diane Fry saavat visaisen surman ratkottavakseen. Ennen kuin se on selvitetty, on tutustuttu moneen kyläläiseen ja heidän tekemisiinsä.

Ben Cooper on kaikkien pitämä nuori konstaapeli, jonka persoonaan kirjailija on saanut hienosti syvyyttä. Diane Fry tulee hänen työtoverikseen ja suhtautuu aluksi karsaasti kaikkien rakastamaan Beniin. Työparin sanailu on hauskaa luettavaa.

Kirjan lukemisessa tuli hoppu, kun joku oli mennyt varaamaan tämän ainokaiskappaleen, joka minulla on ollut jo luvattoman kauan lainassa. Sain kuin sainkin urakan päätökseen ajallaan, eikä ollut edes vaikeaa. Paloin halusta saada tietää, kuka on syyllinen ja miksi. Selvittelyn ohessa paljastuivat monet nolot salaisuudet.

Aion lukea Peak District -sarjan seuraavatkin osat.

Kirja sopii Helmet-lukuhaasteen kohtaan 31: kirjassa kerrotaan elämästä maaseudulla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti